nieuws

Hypotheker en Hypotheekshop claimen vergroting marktaandeel

Archief

In een hypotheekmarkt die nog steeds onder druk staat, zeggen de grote ketens in 2007 hun marktaandeel te hebben vergroot. De Hypotheker claimt tot een marktaandeel van 9% te zijn gekomen. Ook De Hypotheekshop zegt meer marktaandeel te hebben gerealiseerd.

De Hypotheker maakt melding van een omzet van _ 6,6 miljard en een marktaandeel van 9% op basis van het aantal hypotheken. In 2006 zou de totaal bemiddelde hypotheeksom _ 6,8 mld hebben bedragen. Dat levert een gegroeid marktaandeel op, aangezien de markt in aantal hypotheken met 15% en in leensom met 10% is gedaald.
Een jaar geleden gaf De Hypotheker over 2006 nog een omzet op van _ 7,3 mld. “Dat getal heeft betrekking op de bruto-omzet, dus zonder uitval doordat bijvoorbeeld hypotheken toch niet zijn doorgegaan”, zegt directeur Karel Pauw. “Die bruto-omzet was bij ons vorig jaar _ 7,1 mld. Uiteraard is de teruggang ook voor ons merkbaar, maar duidelijk minder dan voor de concurrentie. Zo hebben wij kans gezien onze activiteiten op het gebied van brede financiële dienstverlening sterk te vergroten.”
Vestigingen
Als de omzet van De Hypotheker overigens wordt afgezet tegen de door het Kadaster verstrekte omzetgevens over 2007 (markttotaal _ 108,7 mld), dan komt het marktaandeel van De Hypotheker niet veel verder dan 6%. De Hypotheekshop maakt melding van een nagenoeg gelijkblijvende omzet van _ 4 mld. Daarmee is het marktaandeel uitgebreid. Afgezet tegen de Kadaster-cijfers zou dat 3,7% zijn.
Het aantal vestigingen van De Hypotheker is in 2007 toegenomen tot 159. Er werden veertien nieuwe winkels geopend. De Hypotheekshop zegt rond de tweehonderd vestigingen te hebben.

Reageer op dit artikel