nieuws

Hypothekenconcurrent wil land veroveren met franchiseconcept

Archief

Makelaars- en intermediairbedrijf Duterloo (Helmond) is onder de naam Hypothekenconcurrent.nl een online hypotheekbemiddelaar gestart.

De site is niet louter een kanaal om hypotheekafspraken voor Duterloo binnen te halen. “Het zijn 100% gescheiden activiteiten. Hypothekenconcurrent is een aparte organisatie met eigen adviseurs, maar valt wel onder de Duterloo Groep”, aldus een woordvoerder.
Op de site kunnen bezoekers een offerte aanvragen, die binnen 24 uur wordt toegezonden. Direct online sluiten is niet mogelijk. Telefonisch kan contact worden gezocht voor bijvoorbeeld een rentevergelijking, maar aan het definitief sluiten van een hypotheek gaat altijd een bezoek van een adviseur vooraf. Hypothekenconcurrent biedt producten van veertien aanbieders en stelt ook mensen met een BKR-registratie te kunnen helpen.
“We hebben ambitieuze plannen om uit te breiden”, licht directeur/eigenaar Felix Duterloo toe. “Dat willen we doen met een franchiseformule, waarbij elke adviseur zijn eigen regio heeft.” Voorlopig blijft Hypothekenconcurrent met zes adviseurs actief in de omgeving Helmond, het werkgebied van Duterloo. Het argument om met een aparte hypotheekbemiddelaar te komen, is dat hypotheekklanten nu vooral via de makelaarstak binnenkomen. “Met deze site willen we de vrije hypotheekmarkt beter bereiken.”
De Duterloo Groep heeft vijf kantoren (in Helmond, Eindhoven, Deurne, Geldrop en Nuenen) en telt vijftig medewerkers.

Reageer op dit artikel