nieuws

Hypotheken zijn struikelblok in sociaal kader van ING

Archief

ING en de vakbonden zijn het niet eens geworden over een sociaal kader sourcing. Struikelblok zijn de goedkope hypotheken van werknemers.

“Het gaat om de hoeveelheid geld die gemoeid is met een oplossing voor de goedkope hypotheken van werknemers die met outsourcing te maken krijgen. Onze aannames en die van ING lopen daarover erg uiteen”, zegt Leo Vlek, bestuurder bij FNV Bondgenoten. ING gaat uit van _ 16 mln, volgens de vakbond is dat veel minder.
Het probleem dat zich voordoet is dat ING uit privacyoverwegingen geen directe koppeling kan maken tussen de hypotheekbestanden en personeelsgegevens. Als oplossing hebben de partijen nu afgesproken dat de vakbond een enquête onder de werknemers gaat houden om hun gegevens te achterhalen. “Op die manier hopen we een betrouwbaar beeld te krijgen”, aldus Vlek.
Volgens Vlek is het belangrijk om tot een akkoord te komen over een sociaal plan. “ING heeft inmiddels de eerste outsourcings-ronde van 350 mensen aangekondigd. Zij gaan over naar LogicaCMG. Vlek verwacht dat het spannend wordt. “Bij LogicaCMG hebben we tot nu toe geen CAO tot stand kunnen brengen, dus ik ben benieuwd hoe ze zich hierin zullen opstellen.”

Reageer op dit artikel