nieuws

Hypotheken voor het goede doel

Archief

Gerald Holtvlüwer, tot eind 2004 mede-eigenaar van inkoopcombinatie NIA, start op 1 april in Assen met het bedrijf Wereldhypotheek.

Een hypotheek afsluiten en tegelijk een steentje bijdragen aan het goede doel; onder het motto ‘een huis voor een huis’ wordt voor iedere klant die een hypotheek sluit, een huis gebouwd in een ontwikkelingsland.
De bouw van de huizen wordt uitgevoerd door de stichting Wereldfoundation, de enige aandeelhouder van de Wereldhypotheek. Die stichting gaat samenwerken met ontwikkelingsorganisaties. Er zijn al projecten in voorbereiding met onder meer de humanitaire organisatiesRight to Play en Woord en Daad.
Het bedrijf is momenteel nog naarstig op zoek naar 25 man personeel. De hypotheekbemiddelaar wil de komende jaren flink groeien. Vanaf 2011 wil het bedrijf vijfduizend hypotheken per jaar sluiten en dus ook vijfduizend huizen bouwen.

Reageer op dit artikel