nieuws

Hypotheken met korte rente populair

Archief

In de eerste drie kwartalen van dit jaar hebben hypotheken met een kortlopende rente aan populariteit gewonnen, blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB)

In september kozen zelfs de meeste hypotheeksluiters voor een variabele rente of een korte rentevaste periode (tot 5 jaar), terwijl sinds begin 2003 renteperiodes van 5 tot 10 jaar veruit het meest in trek zijn geweest.  Ruim 35% koos voor een korte rente, terwijl het aantal klanten dat de rente 5 tot 10 jaar vastzette, net onder dat percentage bleef. “Een groot deel van de hypotheekbezitters met een korte rentelooptijd zal voor een volledig variabele rente hebben gekozen”, stelt DNB. “Gezinnen wensen kennelijk in de komende tijd zo laag mogelijke rentelasten te betalen in verband met onzekerheid over hun toekomstige inkomen en overige lasten.”

Reageer op dit artikel