nieuws

Hypotheken en bankproducten ABN Amro bij De Hypotheker

Archief

De 160 kantoren van De Hypotheker nemen hypotheken en betaal- en spaarrekeningen van ABN Amro op in hun assortiment. Nadat de bank in 2001 de banden met grote tussenpersonen had verbroken, is ABN Amro nu de eerste grootbank die bankproducten via het intermediaire kanaal gaat verkopen.

Bij succes wordt het assortiment uitgebreid met producten op het gebied van lenen en beleggen. “Het is voor ons een extra mogelijkheid om de consument te bereiken”, zegt Jasper Schrijver, directielid ABN Amro. “We voorzien dat de vestigingen van De Hypotheker een goed afzetkanaal zijn voor onze hypotheken. Daarom verwachten we veel van deze samenwerking.”
Volgens Bas Millenaar van De Hypotheker heeft het kiezen voor eigen vestigingen in plaats van samenwerking met het intermediair ABN Amro niet gebracht waar het op had gehoopt. Hij is blij dat hij de producten van ABN Amro weer op het schap heeft. “Ik wil gewoon zoveel mogelijk verschillende producten in de kantoren verkopen”, zegt Millenaar. “En de bancaire producten, dat is nieuw voor ons. Maar we willen ook graag in de breedte groeien. Bovendien is het een mooi moment, als je toch met de klant om de tafel zit, hun op die producten te wijzen. Het zijn producten die de toets der kritiek kunnen doorstaan.”
Marktleider
Dat de keuze is gevallen op De Hypotheker verbaast Millenaar niet. “Wij zijn immers marktleider”, zegt Millenaar. “De Hypotheekshop maakt reclame met het feit dat ze de grootste zijn. Maar dat duidt op het aantal vestigingen. Wij hebben twee keer zoveel omzet. Maar dat is geen nieuws.”

Reageer op dit artikel