nieuws

Hypotheeksite checkt hypotheekoffertes

Archief

Via de site www.dehypotheeksite.nl kan men sinds kort een second-opinion krijgen op hypotheekoffertes.

De site is een initiatief van Arvera, een bedrijf dat informatie over hypotheken vergaart en vergelijkt en dat zegt geen “tussenpersoon, aanbieder of verkoper van financiële producten”, te zijn. Arvera verkrijgt haar inkomsten puur uit advieskosten. De second-opinion, een schriftelijk advies met telefonische ondersteuning, kost f 297 (incl. btw). Voor dit bedrag mag men maximaal drie offertes laten beoordelen. De aanvraag gebeurt per e-mail, maar de verdere afhandeling gebeurt via de post om de privacy volledig te waarborgen, aldus Arvera.
Binnen twee werkdagen ontvangt men een vragenformulier en brief, waarin naam en adres van een persoonlijke, externe adviseur vermeld staan. Vervolgens stuurt men het vragenformulier, waarin Arvera vraagt welke aspecten en voorwaarden men belangrijk vindt, samen met de offertes (en andere benodigde stukken, zoals loonstrookje etc.) retour. Arvera garandeert dat men binnen twee werkdagen het advies, inclusief een acceptgiro, per post ontvangt. Hierna kan men nog telefonisch contact opnemen met de externe adviseur, die volgens Arvera allemaal een FFP-certificaat op zak hebben.
Ook geeft Arvera voor een bedrag van f 797 (incl btw) een advies voor ‘de beste hypotheek’. Ook hier is de aanvraag per e-mail, maar de verdere afhandeling gebeurt per post. In totaal neemt de procedure gemiddeld vijf werkdagen in beslag. Ook voor een advies op het gebied van financiële planning kan men bij Arvera terecht. Een fp-advies komt op f 1.397.
Volgens Arvera verdient men vrijwel altijd de advieskosten weer terug. Daar wil het bedrijf overigens best een handje bij helpen. “Als u wilt kunt u Arvera vragen in contact te treden met de instantie waar u de hypotheek wilt sluiten om te vragen of zij eventueel bereid zijn de advieskosten aan u terug te betalen.”

Reageer op dit artikel