nieuws

Hypotheekshop start kwaliteitssysteem

Archief

De Hypotheekshop heeft, mede door de WFD, een eigen, omvangrijker kwaliteitssysteem ingevoerd .

Het kwaliteitssysteem kenmerkt zich door een combinatie van interne beoordelingen, externe inspecties en controle achteraf. De kwaliteitseisen betreffen naast de wettelijke eisen en de keurmerkeisen ook specifieke eisen van De Hypotheekshop, zoals minimaal één hypothecair planner per vestiging. “Die eis vind je bijvoorbeeld bij de WFD niet terug”, zegt Patrick Nelissen van De Hypotheekshop. “Wij willen breder gaan omdat we die WFD-eisen minimaal vinden en heilig in certificering geloven. Daarom leggen we dan ook de lat hoger.”
De interne beoordeling geschiedt door eigen buitendienstmedewerkers die twee keer per jaar op de vestiging komen en die aan de hand van een keurmerk beoordelen.
Als extern controleur heeft De Hypotheekshop de adviesorganisatie Heathfield ingeschakeld, waarvan Heuperman&Partners deel uitmaakt. De uitvoering van de inspecties is in handen van Paul Heuperman zelf, die nauw samenwerkt met de Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (voorheen Keurmerk Hypotheekbemiddeling) om de objectiviteit te waarborgen.

Reageer op dit artikel