nieuws

Hypotheekshop met bijna 180 kantoren verder

Archief

Bijna 180 NVM Hypotheekshops veranderen begin volgende maand hun naam in De Hypotheekshop als gevolg van de afsplitsing van de NVM. In totaal is de hypotheekketen met vijftig kantoren afgeslankt.

“We blijven echter de grootste landelijke keten”, aldus De Hypotheekshop. De directie van de nieuwe organisatie wordt gevoerd door Wil Spaanderman en Niek Nusmeijer die een paar maanden geleden plotseling opstapte bij De Hypothekers Associatie.
Andere formule
In totaal 178 kantoren worden franchisenemer van De Hypotheekshop. Vergeleken met de andere franchiseketens in ons land is dat een aardig aantal. Ter vergelijking: De Hypotheker telt 105 vestigingen, Huis & Hypotheek zit op ongeveer tachtig vestigingen en Hypotheek Visie schommelt rond de 65. “Wij hebben een andere formule: een makelaarskantoor met daarin een hypotheekshop, dus kunnen wij ook meer vestigingen hebben”, zo verklaarde directeur Wil Spaanderman eerder in een interview met AM (AM 16, 1997, pag. 12).
De nieuwe franchisenemers zijn nu druk bezig het interieur aan te passen aan de nieuwe huisstijl. “Net als de naam bevat ook de huisstijl duidelijke elementen die zijn overgenomen van de vroegere situatie”, zegt Wil Spaanderman. De nieuwe mediacampagne in de dagbladen en vakbladen gaat half maart van start.
Volgens De Hypotheekshop is de verzelfstanding “goed ontvangen bij de geldverstrekkers”. Met meer dan twintig financiers is een arrangementsafspraak gemaakt. De bedoeling is om dit met alle geldverstrekkers te doen.

Reageer op dit artikel