nieuws

Hypotheekshop leidt NVM-makelaar op

Archief

De Hypotheekshop heeft in overleg met de og/makelaarsorganisatie NVM een opleiding ontwikkeld voor og/makelaars die zich willen kwalificeren voor het certificaat Erkend Hypotheekadviseur.

Kandidaten die in aanmerking willen komen voor een certificaat van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van opleiding en ervaring. Een eis is onder meer: aantoonbare kennis van recht, belasting, verzekeringen, toekomstvoorzieningen en financieringen. Daarnaast moet men minimaal één jaar als hypotheekadviseur werkzaam zijn en per jaar meer dan vijf hypotheken sluiten.
De opleiding van de Hypotheekshop bestaat uit 25 dagdelen en neemt twaalf dagen in beslag. Deelnemers ontvangen het certificaat als zij naast het examen van deze opleiding ook het examen van de opleiding Woningfinanciering II met succes afleggen.
Inmiddels is een tweede groep van vijftien cursisten begonnen, een derde groep start op 16 september. Inschrijving voor deze derde groep is niet meer mogelijk. De kosten van de opleiding bedragen f 4.050.
Ontheffing
Overigens geldt tot 31 december een ontheffing voor het examen Erkend Hypotheekadviseur. Dit houdt in dat mensen die voldoende diploma’s kunnen overleggen en aantoonbare ervaring hebben, in aanmerking komen voor het certificaat Erkend Hypotheekadviseur zonder examen te hoeven doen.
Na 31 december worden hypotheekadviseurs die zich aanmelden voor het certificaat uitgenodigd om een examen af te leggen. De minimum eis is één jaar werkervaring. Verder moet de aanvrager van het certificaat werkzaam zijn als hypotheekadviseur.
Meer informatie over de opleiding van de Hypotheekshop is te verkrijgen via het gratis telefoonnummer 0800-0767.

Reageer op dit artikel