nieuws

Hypotheekshop geeft financieel advies bij echtscheiding

Archief

Sinds vorige maand kunnen mensen die financieel advies willen bij beëindiging van een huwelijk ook terecht bij 25 vestigingen van de Hypotheekshop. De hypothecaire planners van deze vestigingen hebben namelijk een Masterclass Echtscheiding gevolgd, waarin onderwerpen als de partnerregeling en de bijleenregeling worden behandeld.

“Voor ons is dit een welkome uitbreiding van ons dienstverleningspakket”, zegt Danny van den Berg van De Hypotheekshop “Wij willen graag de lat wat hoger leggen en op deze manier een nog completer product aanbieden. Met name bij echtscheiding is het belangrijk om een financieel adviseur in te schakelen. Een goede en snelle financiële afwikkeling speelt dan een belangrijke rol. Helemaal wanneer er sprake is van een eigen huis.”
Divorce Office
Voor de niet-financiële aspecten van de scheiding kan de Hypotheekshop een beroep doen op twintig gecertificeerde mediators van The Divorce Office. Met deze organisatie is de Hypotheekshop onlangs een samenwerkingsverband aangegaan.
The Divorce Office is gespecialiseerd in echtscheidingen en beëindiging van relaties. “Het aantal echtscheidingen groeit gestaag en datzelfde geldt voor de beëindiging van samenwoningsrelaties”, zegt directeur en oprichtster Barbara Hoogenboom. “Vorig jaar waren er ruim 32.000 echtscheidingen. De beëindiging van samenwoningsrelaties wordt niet geregistreerd, maar zal waarschijnlijk boven dit aantal liggen.”
Vijfhonderd agenten
The Divorce Office streeft ernaar om over drie jaar een netwerk van vijfhonderd agenten operationeel te hebben. Januari 2007 zouden dat er al tweehonderd moeten zijn.
“Door de samenwerking met de Hypotheekshop ontstaat tussen onze organisaties een soort win-winsituatie”, zegt Hoogenboom. “Hypotheekspecialisten kunnen een zaak doorverwijzen naar onze financiële planners en onze mensen kunnen klanten doorsturen naar de Hypotheekshop omdat zij vaak een hypotheek moeten sluiten die past bij hun nieuwe situatie.”

Reageer op dit artikel