nieuws

Hypotheekomzet Argenta fors gegroeid

Archief

De Belgische geldverstrekker Argenta heeft vorig jaar voor € 1,9 (1,26) mld aan hypotheken verstrekt, ruim 50% meer dan in 2003

Daarmee komt de bank op een marktaandeel van circa 2,0%. In 2003 was dat aandeel nog 1,4%. “Intussen zijn wij de belangrijkste buitenlandse hypotheekverstrekker in Nederland”, zegt Argenta. Bank of Scotland was in 2003 nog de grootste ‘buitenlander’ met een marktaandeel van circa 2,5%. Inmiddels is de eerste Argenta Spaarhypotheek verkocht. Het product wordt in samenwerking met Argenta-Life Nederland aangeboden. Daarvoor is speciaal een universal life/unit-linked spaarpolis ontwikkeld. De administratie van de hypotheek wordt verzorgd door Quion. “De kosten zijn minimaal door verregaande automatisering. Daardoor horen de maandpremies tot de laagste op de markt”, zegt Edmond Es, directeur van Argenta Life.

Reageer op dit artikel