nieuws

Hypotheekexperts Nederland ‘verhuurt’ hypotheekadviseurs

Archief

De adviesorganisatie De Hypotheekexperts Nederland (DHN) in Almere houdt er een bijzondere nevenactiviteit op na: het uitlenen van gekwalificeerde hypotheekadviseurs aan collega-kantoren, makelaars o/g, en projectontwikkelaars.

Het afzetten van woninghypotheken in nieuwbouwprojecten brengt vaak een hausse aan werkzaamheden met zich mee, waarvoor niet of onvoldoende (gekwalificeerd) personeel beschikbaar is. Vooral projectontwikkelaars en makelaars o/g die ingeschakeld worden bij de verkoop van enige honderden koopwoningen in nieuwbouwwijken hebben niet de mankracht om tijdrovende hypotheekadvieswerkzaamheden uit te voeren.
‘Gat in hypotheekmarkt’
DHN zegt bij monde directeur/vennoot Th. Kreike (37) dit ‘gat in de hypotheekmarkt’ te hebben ontdekt.
De organisatie is in de regio zelf ook actief in de hypotheekadvisering, maar wil zich landelijk toeleggen op het ‘verhuren’ van deskundig personeel. De gekwalificeerde adviseurs die hypotheekafdelingen van projectontwikkelaars en makelaars o/g tijdelijk ondersteunen, worden uitgeleend op projectbasis of tegen uurtarief. “De voorkeur gaat uit naar een contract op basis van no cure, no pay”, vertelt Kreike. Hij claimt dat zijn organsatie inmiddels is ingeschakeld bij twee nieuwbouwprojecten.
De gekwalificeerde hypotheekadviseurs zijn volgens Kreike ‘uit voorraad leverbaar’. “Op dit moment hebben we acht adviseurs beschikbaar. Dat aantal kan ik nog uitbreiden. Het geheim is, dat we deze hypotheekadviseurs zelf ook elders vandaan halen. Ja, van andere advieskantoren.”
Kreike is ruim vijf jaar werkzaam geweest bij Alpha Hypotheken in Alkmaar. In september 1994 is hij voor zichzelf begonnen. Zijn hypotheekadvieskantoor telt twee medewerkers en richt zich op woonconsumenten in de regio’s Almere, ’t Gooi, en Amsterdam.
Het correspondentie-adres van DHN is: postbus 10312, 1301 AH Almere. Tel. 036-530.00.46/534.60.03 (fax).

Reageer op dit artikel