nieuws

Hypotheekenzo wil kantoren niet in een keurslijf persen

Archief

Onder de naam Hypotheekenzo is een nieuwe franchiseketen van start gegaan. De keten, geleid door Elmar Keijzer, werkt samen met inkooporganisatie De Financiële Makelaar, die mede-aandeelhouder is.

Doelgroep is het kleine en middelgrote intermediair. Tot nu toe zijn er drie franchisenemers: in Vlissingen, Rotterdam en Klazienaveen. “De kleinere tussenpersonen komen in de knel als zij zich niet bij een formule aansluiten”, is de overtuiging van Keijzer. Hij is afkomstig van de intermediaire tak van Hamburg-Mannheimer.
“Wij willen de adviseur niet in een keurslijf dwingen en niets door de strot duwen”, zo kenmerkt Keijzer zijn formule, die hij landelijk wil neerzetten. De entreekosten zijn _ 1.000; daarna betaalt een kantoor maandelijks _ 400. Daarvoor biedt Hypotheekenzo een backoffice, marketingondersteuning, adviessoftware en opleidingen. De midoffice wordt volledig verzorgd door de Financiële Makelaar. “Wij willen een familiegevoel bewerkstelligen. De mens in de adviseur moet niet verdrongen worden.”Met die werkwijze wil Keijzer voor eind volgend jaar vijftig kantoren aan zich binden. “De franchisenemer kan achter ons logo zijn eigen naam blijven voeren.”
Werken vanuit huis
De formule zal niet beperkt blijven tot hypotheekadvies alleen. “We zijn ook bezig met een doe-het-zelf makelaarsformule, waarmee we willen uitgroeien tot een ‘huisbelevingsmerk’. Onze franchisenemers hoeven niet op een A1-locatie te zitten. Werken vanuit een kantoor aan huis is ook mogelijk.”
Tussenpersonen die al met de Financiële Makelaar zaken doen, ontvangen binnen de franchiseformule substantieel meer vergoeding over aangebrachte polissen dan via de inkoopcombinatie. “We hebben daarover met een vijftiental aanbieders een afspraak gemaakt.” Het franchisecontract wordt voor drie jaar aangegaan.
Garantieverzekering
Franchisenemers kunnen ook de Huis Garantie Verzekering aanbieden, een schadeverzekering die de Financiële Makelaar sinds een jaar voert met als risicodrager Aon Warranty Group. “Het product dekt tot twaalf maanden na de aankoop van een bestaande woning reparatie en vervanging van leidingen, inbouwapparatuur en cv-ketels”, zegt Peter Komen, algemeen directeur bij De Financiële Makelaar. “Wij nemen de volledige oplossing van het probleem over van de klant voor een éénmalige premie van _ 250.” Komen wil met meer soortgelijke producten op de markt gaan komen. “Daarvan zijn er nog te weinig.”

Reageer op dit artikel