nieuws

HypotheekCompany mikt op jonge kantoren

Archief

De HypotheekCompany, een inkoop- en marketinglabel voor assurantiekantoren, heeft er twee nieuwe vestigingen bij. De organisatie, die zich richt op jonge, startende assurantiekantoren, komt hiermee op twintig aangesloten kantoren.

Van der Poel & Partners uit Tilburg en Lahnstein Financial Consulting uit Groningen zijn de jongste aanwinsten voor de HypotheekCompany. Eind deze maand sluit het Amsterdamse Pro Finance zich nog aan. Binnen twee jaar wil de organisatie naar een landelijke dekking met in totaal vijftig kantoren.
Starters
Het intermediair dat zich wil aansluiten bij het label, moet allereerst in een vrij postcodegebied opereren. Verder moet het kantoor dit jaar of vorig jaar gestart zijn en kwalitatieve hypotheekadviezen verstrekken. Het intermediair moet binnen drie jaar voldoen aan onder meer de opleidingseisen voor erkend hypotheekadviseur. ,,We mikken op jonge, startende kantoren, omdat je die nog makkelijk kunt sturen”, legt formulemanager Patrick Hermans uit.
Een kantoor dat zich bij HypotheekCompany aansluit, betaalt eenmalig f 5.000. Hiervoor krijgt het onder meer een starterspakket bestaande uit briefpapier, gevelbord, posters en flyers. De contacten met de geldverstrekkers verlopen via de aangesloten kantoren zelf. Een aangesloten kantoor staat geen deel van de provisie-inkomsten af, in plaats daarvan strijkt de centrale organisatie de bonus op die zij heeft afgesproken met de geldverstrekker. HypotheekCompany werkt samen met Aegon, Amev, Bouwfonds, SNS Bank, Woonfonds en Delta Lloyd.
Volgens Hermans heeft geen enkele maatschappij enig belang in de HypotheekCompany. ,,De HypotheekCompany is volledig in handen van de initiatiefnemer Christiaan Dijkhof van assurantiekantoor Dijkhof en Partners.”

Reageer op dit artikel