nieuws

Hypotheekarrangement Hooge Huys heet Holland Woningfinanciering

Archief

Hooge Huys heeft het aantal hypotheekarrangementen uitgebreid met het Holland Woningfinanciering. De geldgever is BLG Hypotheken, onderdeel van SNS Groep.

Het nieuwe hypotheekarrangement is de zesde in de rij en voorlopig de laatste, zegt directeur verkoop en marketing J.M.A. de Boer van Hooge Huys.
Eerder sloot Hooge Huys hypotheekarrangementen met het Bouwfonds (Combi-hypotheken), de pensioenfondsen ABP (Houtvaart Hypotheken) en PVF (PVF Hypotheken), de Direktbank (Alkmaar Hypotheken), en Van Lanschot Bankiers (Efima Hypotheken). “Deze geldverstrekkers staan borg voor een totale financieringscapaciteit van f 2 mld tot f 2,5 mld per jaar”, aldus De Boer.
Alle hypotheekvormen
Holland Woningfinanciering voorziet in een lening van minimaal f 25.000 tot ten hoogste 125% van de executiewaarde. Voor zelfstandigen en bij appartementen met bouwjaar vóór 1970 en onderhandse verkoopwaarde van minder dan f 125.000 is de maximum verstrekking 90% resp. 115% van de executiewaarde.
Alle hypotheekvormen zijn mogelijk. De rentevast perioden zijn: 2, 5, 10, en 15 jaar, waarbij een rentebedenktijd voor het laatste jaar is ingebouwd. De 2-jaars hypotheek kent zelfs een rentebedenktijd gedurende 2 jaar.
De afsluitkosten bedragen 1% van de hypotheeksom, met een minimum van f 500. Boetevrije aflossingen zijn mogelijk tot 10% van de oorspronkelijke hypotheeksom, met een minimum van f 500. Bij volledige aflossing wordt de contante waarde van het renteverschil in rekening gebracht, exclusief het boetevrije bedrag.

Reageer op dit artikel