nieuws

Hypotheekarrangement Bouwfonds en Royal

Archief

Royal Nederland en Bouwfonds Hypotheken hebben een hypotheekarrangement gesloten.

Per 1 september zijn de flexibele levensverzekeringen van Royal en de ruime acceptatievoorwaarden van het Bouwfonds samengevoegd in een combinatieprodukt dat volgens beide partners grotere advies- en verkoopmogelijkheden biedt aan het intermediair.
Het Bouwfonds Hypotheken werkt, behalve met Royal Nederland, ook samen met Zwitserleven en natuurlijk Hooge Huys, de eigen dochteronderneming. Alleen al met die verzekeraar zou vorig jaar voor f 700 mln aan hypotheken zijn omgezet. In totaal zegt Hooge Huys vorig jaar een omzet van f 1,4 mrd te hebben bereikt.
Royal Nederland heeft verder hypotheekarrangementen met MeesPierson, ING Bank en Van Lanschot Bankiers. Volgend jaar komt er een vijfde financier bij, zei directeur F. Rosenmuller desgevraagd, of mogelijk al eerder indien de maatschappij door de toenemende hypotheekproduktie in capaciteitsproblemen zou komen met betrekking tot de funding: het aantrekken van geld voor financiering van de (woning)hypotheken.
Volgens Royal Nederland is het ruime acceptatiebeleid van het Bouwfonds, zoals het 100% meetellen van het inkomen van de meewerkende (ongehuwde) partner, een groot pluspunt ten opzichte van andere geldgevers. “Met onze flexibele levensverzekeringen is mede daardoor een optimaal flexibele hypotheek mogelijk voor de cliënt”, zegt Rosenmuller. Volgens hem heeft Royal vorig jaar voor f 1,25 mrd aan hypotheken gesloten. Dit jaar zou de produktie na zeven maanden al op f 750 mln liggen.

Reageer op dit artikel