nieuws

Hypotheekadviseur heeft veel vertrouwen in het jaar 2008

Archief

Ruim tweederde (69%) van de hypotheekadviseurs die werkzaam zijn bij tussenpersonen verwacht evenveel of meer hypotheken te verkopen in 2008. Dit blijkt uit een rondvraag van Cardif onder 470 hypotheekadviseurs.

Cardif peilde onder aangesloten tussenpersonen de verwachting ten aanzien van hun hypotheekportefeuille in 2008. Van de ondervraagde adviseurs denkt 42% meer hypotheken te sluiten dan dit jaar. Een kwart verwacht op minimaal evenveel hypothekenuit te komen en 19% rekent erop dat het aantal hypotheken volgend jaar zal dalen.
“Het is tekenend voor het intermediair om optimistisch te zijn over de nabije toekomst”, zegt Cees de Jong, directeur bij Cardif. “Gezien de toestand op de huizenmarkt en de internationale hypotheekcrisis zal het niet eenvoudig worden om het aantal hypotheken sterk te verhogen, maar het vertrouwen dat het intermediair heeft in hun markt is een goed teken voor de continuïteit.”
Ook Frans de Kievit, commercieel manager bij zusterbedrijf UCB Hypotheken, is enthousiast over de instelling van het hypotheekintermediair. “Ondanks het huidige hypotheekklimaat geloven tussenpersonen dat ze productiekansen kunnen benutten. Het is goed dat men zich niet uit het veld laat slaan door de externe factoren.”

Reageer op dit artikel