nieuws

Hypotheekadvertentie Rabobank ‘misleidend’

Archief

Een verkoopadvertentie voor de spaarhypotheek van de Rabobank is “onvolledig en daardoor misleidend”. Tot deze uitspraak komt de Reclame Code Commissie op een klacht van franchise-organisatie De Hypotheker.

De Reclame Code Commissie is van oordeel dat de Rabobank in de advertentie ten onrechte uitgaat van een netto woonlastenvoordeel (f 102 per maand) ten opzichte van de concurrentie, omdat er geen rekening is gehouden met de overlijdensrisicopremie. Verder is de lastenberekening gebaseerd op een spaarhypotheek mét NHG, hoewel de verstrekking van deze garantie beperkt blijft tot woonhypotheken beneden f 420.000.
ingediend, valt de lastenbesparing die Rabobank de consumenten voorhoudt “aanzienlijk lager” uit. Uit berekeningen van de adviesketen komt de lastenbesparing uit op f 72 per maand.

Reageer op dit artikel