nieuws

Hypotheek sluiten, goed doel steunen

Archief

Bij Den Dulk &Partners in Baarn is het sinds vorige week mogelijk de Charity Hypotheek te sluiten, waarbij tevens een goed doel wordt gesteund.

Het idee voor de hypotheek is van Wouter den Dulk en kent twee varianten. De eerste is vooral geschikt voor mensen die het vermogen hebben om regelmatig aan ideële organisaties te schenken. Door een hypotheek bij Den Dulk te sluiten en gebruik te maken van een van de geselecteerde notariskantoren of makelaars, ontvangt de klant kortingen. Die bedragen worden vervolgens overgemaakt naar een goed doel naar keuze.
De tweede variant gaat uit van een korting op de kapitaalverzekering die bij de hypotheek wordt gesloten. Den Dulk heeft een verzekeraar bereid gevonden een korting op de poliskosten te verlenen en zelf neemt hij genoegen met minder provisie. Het geld dat overblijft, wordt gestort op de rekening van een goed doel. Wanneer daarvoor een schenkingsovereenkomst voor een periode van ten minste vijf jaar wordt opgesteld, is het bedrag volledig aftrekbaar voor de belastingen.
De Charity Hypotheek levert gemiddeld tussen de _ 500 en _ 1000 aan kortingen op voor het goede doel. Inmiddels zijn de eerste hypotheken afgesloten. Gemikt wordt op tweehonderd hypotheken voor het komend jaar.

Reageer op dit artikel