nieuws

Hypotheek Checkpunt richt zich vooral op bestaande klant

Archief

De sinds begin dit jaar actieve franchiseformule Hypotheek Checkpunt wil vooral eenmanskantoren aan zich binden, waarbij de ondersteuning erop is gericht het onderhouden van de bestaande klantenportefeuille te verbeteren.

De keten telt inmiddels dertien kantoren. “We hebben ons tot nu toe bewust rustig gehouden”, zegt directeur en meerderheidsaandeelhouder Remy Sedney, die eerder onder meer een Hypotheekshop-vestiging heeft gerund. Box Finance heeft een minderheidsbelang in de keten, die gebruik maakt van de inkoopfaciliteiten van KomBo. “Er worden al zo veel nieuwe formules uit de grond gestampt die na verloop van tijd maar een paar kantoren tellen.”
Volgens Sedney onderscheidt Hypotheek Checkpunt zich doordat niet, zoals andere formules, het genereren van afspraken met nieuwe klanten centraal staat. “Wij proberen ook wel nieuwe klanten te trekken, maar vaak blijven de dossiers van bestaande relaties bij kantoren op de plank liggen. De leads zitten dus vaak al in de kast. Wij willen de kleinere kantoren met administratieve en marketingondersteuning helpen om meer uit de bestaande klanten te halen en daarvan totaalrelaties te maken.”
Sollicitatie
De keten werft deelnemers door per e-mail een open sollicitatie te sturen als ‘commercieel, administratief en marketingmedewerker’. De mail bevat een link naar een videopresentatie van Sedney.
Ook via accountmanagers van Box komt Sedney aan nieuwe franchisenemers: “In het contact met de bij Box aangesloten kantoren wordt onze formule altijd gemeld.”
Op www.hypotheekcheck.nl biedt de keten bezoekers overigens de mogelijkheid om online schadeverzekeringen te sluiten. “Daarvoor maken we gebruik van de faciliteiten van Voogd & Voogd. Ook dat is een manier om leads te genereren.”
De deelnemers, die gemiddeld op jaarbasis _ 5 mln tot _ 10 mln aan hypotheken sluiten, betalen een vaste bijdrage van _ 550 per maand en worden geacht minimaal 75% van hun omzet bij KomBo onder te brengen.

Reageer op dit artikel