nieuws

Huurschuld wordt Hoflake fataal

Archief

De Hoflake Adviesgroep in Hoevelaken is failliet

Schuldeiser Laurus was het wachten op huurpenningen zat. Hoflake was tot april 2003 eigendom van Hans van Raai, die sinds begin 2005 weer als directeur fungeerde. De nu 24-jarige Sebastiaan van Raai is enig aandeelhouder. Hoflake had zich onder meer toegelegd op de verzekering van klassieke (Franse) auto’s. Die portefeuille, waarvan Avéro Achmea als risicodrager fungeert, is kort voor de jaarwisseling overgedragen aan de Nederlandsche Assurantie Groep (NAG) uit Harderwijk. Volgens directeur Boerman van NAG omvat deze portefeuille, die onder naam Klassiek Totaal Verzekeringen wordt voortgezet, 4.200 polissen. Hans van Raai is nog wel aan het bedrijf verbonden; “niet in loondienst, maar als adviseur”, aldus Boerman.

Reageer op dit artikel