nieuws

Huis & Hypotheek weer in zee met ABN Amro

Archief

Huis & Hypotheek zegt als eerste grote hypotheekketen weer in zee te gaan met geldverstrekker ABN Amro. De franchiseketen geeft daarmee gehoor aan de wens van de bank om de samenwerking te herstarten. ABN Amro stopte vier jaar geleden met de distributie van hypotheekproducten via de grote hypotheekketens om marketingtechnische redenen. De bank wilde zich focussen op de hypotheekverkoop via de eigen kantoren en de kleinere tussenpersonen en dochter Bouwfonds zou zich concentreren op het grote intermediair. Deze benadering pakte totaal verkeerd uit: het marktaandeel van de bank in hypotheken kelderde sindsdien van 14,5% naar 6,9%. Uit onderzoek bleek verder dat 33% van de hypotheekproductie via de circa dertig hypotheekketens tot stand komt.

Volgens directeur Niek Nusmeijer van Huis & Hypotheek horen de ABN Amro-producten thuis in het assortiment van de hypotheekadviseur. “Uitgangspunt daarbij is dat wij een zo goed mogelijk advies aan de klant willen geven”, zegt Nusmeijer. Hij verwacht dat alle computersystemen op korte termijn zodanig zijn aangepast dat de ABN Amro-producten daadwerkelijk kunnen worden aangeboden. Uiterlijk 1 september zal dat het geval zijn, aldus de directeur van Huis & Hypotheek. 

Reageer op dit artikel