nieuws

Huis & Hypotheek verloot waardeverminderingspolis

Archief

Een kantoor van Huis & Hypotheek in Oud-Beijerland is een actie gestart waarbij hypotheekgevers een gratis waardeverminderingsverzekering, een onderdeel van de Qarant Pakketpolis, kunnen winnen.

“Gratis verzekerd van een veilig gevoel”, staat er in grote letters op de actiekaart waarvan het hypotheekadvieskantoor vorige week de eerste exemplaren de deur uit deed. In totaal liggen er 2.500 exemplaren klaar, die verstuurd worden naar degenen die zich hebben ingeschreven voor een nieuwbouwproject (tweehonderd woningen) in de gemeente Oud-Beijerland.
De waardevermeerderingsverzekering is een module van de Qarant Pakketpolis en dekt de waardedaling bij ‘gedwongen’ verkoop door onder meer echtscheiding arbeidsongeschiktheid en onvrijwillige werkloosheid. De te verzekeren waardedaling bedraagt maximaal f 75.000; 20% van de waardevermindering is voor eigen risico. Premiebetaling geschiedt in de vorm van een koopsom.
Het kantoor in de Hoeksche Waard biedt huizenkopers nu de kans om deze koopsom, ter waarde van ruim f 2.000, te winnen als zij de hypotheek hier sluiten. “Elke klant krijgt vijf enveloppen voor zich, waaruit hij er eentje mag trekken”, zo legt hypotheekadviseur Wilfred Appeldoorn uit. “We wilden zo een beetje de aandacht vestigen op een mooie verzekering.” Het hypotheekadvieskantoor in Oud-Beijerland verwacht dat de actie circa honderd reacties oplevert.
Volgens Appeldoorn reageren andere vestigingen enthousiast op het idee van de verloting. “Wij werken nauw samen met kantoren in Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Hellevoetssluis, Zwijndrecht en Dordrecht, en die zagen het idee ook wel zitten. Best kans dat ons idee navolging krijgt.”
De actie wordt overigens niet aangestuurd door de centrale organisatie van huis & Hypotheek. “We zijn een soft franchise-organisatie”, legt commercieel directeur Danielle van Roer uit. “Als het maar past binnen de spelregels, kan een lokale vestiging op eigen houtje een dergelijke actie starten.” De actie is wel voorgelegd aan Huis & Hypotheek Nederland. “Dat de verloting plaatsvindt nadat de hypotheek gesloten is, dát vinden wij essentieel. Maar verder maakt het ons niet veel uit of er nu een bloemetje, een fles wijn of een waardeverminderingspolis verloot wordt.”
Het kantoor van Huis & Hypotheek heeft vorige week ruim 2.500 ‘kanskaarten’ de deur uitgedaan.

Reageer op dit artikel