nieuws

Huis & Hypotheek toetst kennis hypotheekadviseurs

Archief

De hypotheekadviseurs van Huis & Hypotheek hebben vorige maand een vakinhoudelijke toets af moeten leggen. De hypotheekadviesketen wil zo de kwaliteit van haar advisering peilen.

De 150 hypotheekadviseurs van de negentig kantoren van Huis & Hypotheek kregen vragen voorgelegd op juridisch, verzekeringstechnisch, hypotheektechnisch en fiscaal gebied. De kennistoets vormt een onderdeel van het opleidingsprogramma van Huis & Hypotheek. “Veel adviseurs die een interne opleiding willen volgen, hebben moeite met het kiezen van het cursusniveau”, zegt marketingmedewerker Daniëlle van der Roor. “Achteraf horen we vaak dat ze het niveau iets te laag vonden. Aan de hand van de toets kunnen ze nu beter een passende cursus kiezen.”
Verplicht
Daarnaast dient de toets die is opgesteld in samenwerking met externe deskundigen, als kwaliteitspeiling voor Huis & Hypotheek zelf. “Aan de hand van de toets kunnen we kijken of een hypotheekadviseur wel over voldoende kennis beschikt. We hebben binnen de organisatie een vakinhoudelijk niveau vastgesteld. Scoort een adviseur slecht bij de toets en voldoet hij niet aan onze eisen, dan moet hij zijn kennis met opleidingen bijspijkeren.”
Huis & Hypotheek zegt nog geen sancties te stellen: een hypotheekadviseur met een belabberd kennisniveau wordt niet uit de organisatie geweerd. Merkwaardig, want een hypotheekadviseur is wel verplicht om opleidingen te volgen. “Bij een tegenvallende toets kijken we samen met de adviseur waar hij een cursus in moet volgen. We begeleiden zo iemand in zijn verder opleidingstraject”, aldus Van der Roor. De cursussen zijn intern en worden verzorgd door opleidingsinstituten.
Volgens Van der Roor hebben de hypotheekadviseurs enthousiast gereageerd op de toets. De uitslag van de toets, die om de twee jaar afgenomen zal worden, is volgende maand bekend.
De hypotheekadviseurs buigen zich over de vragen.

Reageer op dit artikel