nieuws

Huis & Hypotheek geeft vorm aan Europese groeiambitie

Archief

Franchiseketen Huis & Hypotheek is in Portugal gestart met een adviesformule. De eerste kantoren staan in Cascais en Lissabon. De keten wil als House & Mortgage Europe ook vestigingen openen in Duitsland, Griekenland, Italië, Spanje en Turkije.

Voor Portugal is een andere naam gekozen, omdat ‘mortgage’ in dat land negatieve associaties oproept. Daarom profileert Huis & Hypotheek zich daar als House & Finance. De keten is in zee gegaan met enkele lokale investeerders. Zij huren volgens het zogeheten ‘master-franchisemodel’ een licentie voor het exploiteren van de formule van Huis & Hypotheek. De doelstelling is om 75 kantoren te openen in Portugal.
Elders in Europa
Onder de naam House & Mortgage wil het bedrijf van Walter ten Hoor, die de buitenlandse activiteiten leidt, ook elders in Europa actief worden. Er zouden al contacten zijn in Turkije, maar in eerste instantie richt Huis & Hypotheek zich op eurolanden.
De gelden voor de te verstrekken hypotheken worden betrokken bij partijen uit Spanje, Portugal en Nederland.

Reageer op dit artikel