nieuws

Huis & Hypotheek fuseert met Esperion

Archief

De Marc Kuipers Groep, met als vlaggenschip de franchise-organisatie Huis & Hypotheek Nederland, voegt zich bij de Esperion Groep, die vorig jaar is voortgekomen uit de Van den Ende Adviesgroep.

Het uitgebouwde Esperion zal worden geleid door Marc Kuipers en Arie van den Ende. De zeggenschap over de formule Huis & Hypotheek (waarbij honderd kantoren zijn aangesloten) blijft exclusief bij Kuipers berusten.
De aandelen van Esperion zijn voor 50% in handen van Arie van den Ende. Kuipers heeft nu 25%, net als het bankverzekeringsconcern Fortis.
Samenwerking
Kuipers en Van den Ende werken al vier jaar samen aan allerlei formules. Van de 24 bedrijven die nu onderdeel van Esperion zijn, waren er al elf een gezamenlijke activiteit.
Tot de labels behoren onder meer Arca Verzekeringen in Almere, een organisatie “die kant-en-klare schadepakketpolissen aanbiedt aan makelaars in onroerende goederen en hypotheekadviseurs”.
Ook blijkt uit het gepresenteerde organogram, dat het assurantiebedrijf Doldersum in het Zuid-Hollandse Valkenburg, tot Esperion behoort.
Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in de Zurich-toren aan de Muzenstraat in Den Haag, maar verkast in de toekomst naar een nieuw kantoorgebouw in het Forepark in Leidschendam. De groep verwacht dit jaar met haar 190 medewerkers een provisie-omzet van f 33 mln te maken.
Arie van den Ende (rechts) en Marc Kuipers in hun kantoor in de Haagse Zurich-toren.

Reageer op dit artikel