nieuws

Huijerjans neemt Van Bussel over

Archief

Frans Huijerjans Assurantiën in St. Odiliënberg heeft streekgenoot Van Bussel Adviesgroep (Maasbracht) overgenomen.

Eigenaar Ad van Bussel gaat in een andere bedrijfstak werken. “Hij wilde zo niet meer door, vooral met het oog op de Wet Financiële Dienstverlening (WFD). Verder viel de moeizame samenwerking met maatschappijen hem steeds zwaarder”, motiveert Thijs Huijerjans de transactie. “De aankoop van Adviesgroep Zuid vorig jaar gebeurde eigenlijk om dezelfde reden.”
Volgens de 37-jarige zoon en opvolger van Frans Huijerjans staat het intermediair aan de vooravond van een drastische afslanking van het aantal assurantiekantoren. “En dat zeg ik vooral vanuit de praktijk. Ik krijg veel telefoontjes en mailtjes van collega’s die hun portefeuille willen verkopen. Ongeveer twee per week en dat is echt opvallend. Voor de kleine assurantiebemiddelaar, waarvan er nog duizenden bestaan, wordt het schier onmogelijk te blijven voldoen aan alle wettelijke eisen en dan nog tijd over te houden voor datgene waar het allemaal om begonnen is en waarvan de schoorsteen moet roken, het geven van financiële adviezen.”
Groot kantoor
Na eerdere overnames van Boonen Assurantiën (Haelen) en Adviesgroep Zuid (Roermond) behoort NVA-lid Huijerjans met twintig medewerkers inmiddels tot het grotere intermediair. En die keuze is bewust, aldus Thijs Huijerjans. “De grotere assurantiekantoren zijn makkelijker in staat kennis in te kopen en zo hun adviseurs te laten specialiseren.”
Huijerjans, met als nevenactiviteit Regionale Hypotheekpartners, ontvangt jaarlijks al meer dan e 1,5 mln aan incassoprovisie. “En dat doen we allemaal zelf, hè”, benadrukt Thijs. “Alleen de aankoop van Boonen is vier jaar geleden door Regio Bank gefinancierd, maar die lening is al bijna afgelost.”
Thijs Huijerjans voor het kantoorpand in St. Odiliënberg.

Reageer op dit artikel