nieuws

Huijerjans Assurantiën koopt branchegenoot

Archief

Frans Huijerjans Assurantiën in Sint-Odiliënberg heeft onlangs zijn marktpositie in Midden-Limburg kunnen versterken door overname van branchegenoot Peter Boonen Assurantiën in Haelen. Beide vestigingen aan weerszijden van de Maas worden gehandhaafd.

De verkoop van Peter Boonen Assurantiën vloeit deels voort uit het gebrek aan een bedrijfsopvolger, laat directeur Frans Huijerjans (59) van het NVA-kantoor desgevraagd weten. Samen met zijn echtgenote en zoon Thijs vormt hij de directie van het familiebedrijf dat inmiddels vijftien medewerkers telt.
van ongeveer vijfduizend relaties. “Beide kantoren zijn gelijkwaardig qua omvang; onze polisdichtheid was alleen groter, namelijk 4,2 tegen 2,7”.
Regio Bank, waarvan hij ook het agentschap overgenomen heeft. “Dat was geen probleem gezien onze incassoprovisie van f 1,6 mln per jaar. Bovendien is het de enige financiering die we hebben lopen.”
De vestiging in Haelen (zeven medewerkers) wordt gehandhaafd. Het vertrek van Peter Boonen, die hoofd P&O bij Rockwool is geworden, en zijn echtgenote is opgevangen door het aantrekken van twee nieuwe medewerkers.

Reageer op dit artikel