nieuws

Huesmanns ‘laatste’ woord

Archief

Dan Huesmann heeft op 29 april in het Ohra-gebouw afscheid genomen van ‘zijn’ bedrijf en van de branche. “Het is een afscheid met weemoed”, zo sprak hij met licht ironische ondertoon.

Emoties over de afgelopen tijd leek hij niet (meer) te hebben. En dat terwijl zelden een verzekeringstopman in het openbaar zo onder vuur is genomen. Ook van rancune over interne beroeringen die tot zijn vertrek hebben geleid was bij Huesmann niets te merken. Wel was het opvallend, dat hij in zijn korte afscheidstoespraak uitsluitend sprak over het karakter en de ‘eigenheid’ van Ohra. Het woord Nuts is niet gevallen.
Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, noemde Huesmann “een man met heldere visie, met grote kennis en kunde, en met veel gezag in de branche”. Wiegel memoreerde dat Huesmann, die gedurende vele jaren secretaris, vice-voorzitter en voorzitter is geweest van de koepelorganisatie van ziektekostenverzekeraars, als een van de eersten de fusie met de koepel van ziekenfondsen zag zitten. Maar Wiegel noemde hem ook: “een man die hoge eisen aan zichzelf en anderen stelt en niet gemakkelijk is voor zichzelf en anderen.”
In de schaduw van dit afscheid nam ook Huesmanns vrouw Anke afscheid van Ohra. Zij was hoofd van de Ohra-winkels maar stapte tegelijk met haar man op. Het echtpaar wil gaan genieten van het leven. Huesmann: “Ik ga mij nu verdiepen in kunst en muziek.”
Nuts-Ohra heeft nog geen opvolger voor Huesmann. Thom Roos neemt voorlopig deze taak op zich.
Dan Huesmann tijdens zijn afscheid: “Ik ga mij verdiepen in kunst en muziek”.

Reageer op dit artikel