nieuws

Hudig verlaat Kröller Boom

Archief

Huibert Jan Hudig trekt zich terug uit de nieuw te vormen Kröller Boom Assurantiegroep. De beoogde beursgang van het intermediairbedrijf loopt vertraging op.

Hudig (41) is grondlegger en meerderheidsaandeelhouder van de huidige Kröller Holding, die handelt onder de naam H.J. Hudig & Co Assurantiegroep. Onder deze groep vallen vier grote bemiddelingsbedrijven: Van Herwaarden Kröller (Rotterdam), Boom & Co (Amsterdam), Mees Blom (‘s-Hertogenbosch) en Wouters & Van Arkel (Woerden). De groep (145 medewerkers) wil binnenkort gaan opereren onder de nieuwe naam Kröller Boom.
Juist op dit moment verkoopt Hudig al zijn aandelen in de Kröller Holding, én de aandelen daarin van aan Hudig gelieerde vennootschappen zoals Van Herwaarden Kröller en Willemsbrug Assurantiën. De aandelen komen in handen van de Wouters & Van Arkel Holding – eigendom van Dick Wouters en Eeg van Arkel – en “een aantal andere investeerders”. Wie dat zijn, wil de groep niet zeggen. Niet ontkend wordt dat één of meer verzekeraars een minderheidsbelang nemen.
Beursgang
Anderhalve maand geleden liet Huibert Jan Hudig in Assurantie Magazine (AM 10, pag. 1) nog weten binnen twee jaar een notering aan te willen vragen op de lokale markt van de Amsterdamse effectenbeurs. Kröller Boom zou daarmee het eerste beursgenoteerde assurantiebemiddelingsbedrijf van ons land worden.
Dit ambitieuze plan loopt echter vertraging op. “Het zal er ooit wel van komen”, zegt Kröller-woordvoerster Tamar Venema. “Maar niet binnen de twee jaar die de heer Hudig eerder heeft genoemd.”
Hudig zelf verwacht binnen de assurantiebranche een nieuwe activiteit te gaan opzetten. “Assurantiën is nu eenmaal mijn vak. Maar ik heb ook nog wat andere activiteiten; het is dus niet zo heel erg om mijn aandelen in de Kröller Holding te verkopen.”

Reageer op dit artikel