nieuws

Hudig & Co als eerste bemiddelaar naar beurs Assurantiegroep Hudig & Co als eerste bemiddelaar naar beurs

Archief

H.J. Hudig & Co Assurantiegroep (Rotterdam) vraagt als eerste assurantiebemiddelingsbedrijf een notering op de lokale markt van de Amsterdamse effectenbeurs aan. De beursgang wordt binnen twee jaar onder de naam Kröller Boom Assurantiegroep gemaakt.

Onder H.J. Hudig & Co vallen momenteel vier bemiddelingsbedrijven: Van Herwaarden Kröller & Co (Rotterdam), Boom & Co (Amsterdam), Mees/Blom (‘s-Hertogenbosch) en Wouters van Arkel (De Meern). De groep heeft ambities om te groeien en sluit daarbij de nodige aankopen niet uit. Daarvoor is kapitaal nodig, dat via een beursgang verworven kan worden.
Huibert Jan Hudig (41), grondlegger en meerderheidsaandeelhouder van H.J. Hudig & Co, wil niet zeggen hoeveel kapitaal zijn bedrijf denkt nodig te hebben. “Ons doel van de beursgang is onafhankelijk blijven. We willen niet in handen vallen van één van de grote, internationale assurantiemakelaars.”
Een uitgebreide toelichting op de uitgelekte toekomstplannen van Kröller Boom wil Hudig nog niet geven. “Volgende week hebben we een bedrijfsavond voor alle medewerkers van de groep; dat zijn er circa 150. U zult begrijpen dat we hen eerst willen informeren.”
Idee
Het idee van een beursgang voor een assurantiebemiddelingsbedrijf is niet nieuw. Twee jaar geleden sprak John Hampsink van het Veghelse kantoor Uveco die wens ook al uit.
Hampsink werkt nog steeds aan die beursplannen. “Onze provisie-omzet zal dit jaar van f 4 mln stijgen naar f 12 mln. We hebben nu tachtig medewerkers en vestigingen in Veghel, Almere, Papendrecht en Tilburg. Binnen drie jaar hopen we openbare aandelen te gaan uitgeven.”

Reageer op dit artikel