nieuws

Hoogwateranalyse Bayerische Rück

Archief

De Duitse herverzekeraar Bayerische Rück heeft een analyse gemaakt van de overstromingen die afgelopen januari in Europa plaatsvonden.

In een geïllustreerde brochure worden oorzaken en gevolgen van het hoogwater op een rijtje gezet. Volgens de Bayerische kon de schade in Duitsland beperkt blijven, aangezien de waarschuwingen voor het stijgende water dit keer door vrijwel iedereen serieus werden genomen. In Keulen bedroeg de schade bijvoorbeeld DM 65 mln; ongeveer de helft vergeleken met de schade die ontstond tijdens de overstromingen van kerst ’93, terwijl de waterstand destijds toch aanmerkelijk hoger was.
De brochure …13 Monate später, das Hochwasser vom januar 1995 is te bestellen bij de Pressestelle van de Bayerische Rück, tel: 0049.89.38.440.

Reageer op dit artikel