nieuws

Hooge Huys: hypotheek met ‘stabiele’ variabele rente

Archief

Hooge Huys heeft in samenwerking met Van Lanschot Bankiers de Rentebalans Hypotheek geïntroduceerd. Het produkt garandeert de geldnemer een meer stabiele, (variabele) hypotheekrente tijdens de looptijd.

De Rentebalans (spaar)Hypotheek wordt aangeboden door Hooge Huys en geldgever Van Lanschot Bankiers binnen het arrangement onder de naam Efima Hypotheken.
Het principe van het hypotheekprodukt is gebaseerd op een rente bij korte looptijd: deze contractrente wordt per kwartaal herzien tenzij de rentestijging of rentedaling binnen de afgesproken grenzen blijft, de ‘balansrentemarge’. Stijgt of daalt de rente meer dan de marge, wordt de contractrente verhoogd of verlaagd met dat meerdere percentage.
Hooge Huys en Efima onderscheiden drie rentevaste perioden: een 5-jarige rente met een balansrentemarge van 1%, een 10-jarige rente met een marge van 1,75%, en een 15-jarige rente met een marge van 2%.
Indien een rente-aanpassing heeft plaatsgehad, en de rente valt een volgend kwartaal weer binnen de grenzen van de afgesproken rentemarge, betaalt de cliënt de oorspronkelijke contractrente.

Reageer op dit artikel