nieuws

Hooge Huys facilieert nu ook retourprovisie

Archief

In navolging van onder andere Legal & General gaat Hooge Huys het intermediair met ingang van mei de mogelijkheid bieden om zelf de provisiehoogte van de universal-life en unit-linkedproducten te bepalen. Volledig provisievrij sluiten behoort ook tot de mogelijkheden.

De nieuwe flexibele provisie heeft voorlopig betrekking op de producten ParticipatiePlan, Persoonlijk Vermogen Plan en Fortuin Plan. Met behulp van nieuwe software kan de tussenpersoon kiezen tussen afsluitprovisie, gespreide afsluitprovisie gedurende de eerste 10 jaar en volledige doorlopende provisie. Op polisniveau wordt het mogelijk om ook een combinatie van deze provisievormen te kiezen. Indien de tussenpersoon kiest voor minder provisie, dan wordt het vrijkomende provisiedeel in het product ingebouwd, zodat een hoger eindkapitaal voor de klant kan worden gerealiseerd.
De verzekeraar zegt met de nieuwe service niet de provisiestrijd aan te willen wakkeren. “Retourprovisie is inmiddels een toegestaan fenomeen. Wij zijn echter van mening dat indien een tussenpersoon om welke reden dan ook een deel van de provisie aan de klant ten goede wil laten komen, dit op een correcte manier geadministreed moet kunnen worden”, aldus marktmanager Cees van Leeuwen.

Reageer op dit artikel