nieuws

‘Honderden Easykoopsompolissen verkocht via Vermogensplanet’

Archief

Het vorige maand opgerichte Vermogensplanet heeft in zijn oprichtingsmaand enkele honderden Easykoopsompolissen verkocht. Dit zegt althans directeur Rob Beekmans.

Vermogensplanet, een initiatief van het consultancybedrijf Better.be (Enschede) dat ook participeert in andere bedrijven, is begin vorige maand van start gegaan met de Easykoopsompolis. Deze koopsompolis wordt via internet aangeboden (www.easykoopsompolis.nl) en is door Interlloyd Leven (Fortis) ontwikkeld.
Voor de afhandeling van de Easykoopsompolisaanvragen is de hulp ingeroepen van het bedrijf Poliservice (Zeist), dat voor een deel in handen is van Falcon (Fortis). Beekmans benadrukt dat Fortis geen belang heeft in Vermogensplanet.
De nieuwe financiële intermediair wil op het “grensvlak van de oude en nieuwe economie opereren”. Voor de distributie van de producten en communicatie met klanten wordt voornamelijk gebruik gemaakt van internet. Klanten van Vermogensplanet krijgen in de eerste helft van dit jaar de beschikking over een eigen website, waar zij hun beleggingen zelf kunnen beheren.
Vermogensplanet gaat in de eerste helft van dit jaar melding maken van nieuwe financiële producten. Directeur Beekmans kan geen uitsluitsel geven welke producten dit zijn. “Je kunt daarbij onder meer denken aan een lijfrente- en hypotheekproduct. Met de Easykoopsompolis richten wij ons op de business-to-consumer markt. Wij zullen echter ook ‘witte labels’ gaan aanbieden aan de business-to-business markt”, aldus Beekmans. Hij is in gesprek met een aantal partijen om voor meer adviesgevoelige producten een landelijk netwerk van adviseurs te kunnen aanbieden aan de klant. Nadere mededelingen wil hij daarover niet doen.

Reageer op dit artikel