nieuws

Honderden banen weg bij Menzis

Archief

Bij zorgverzekeraar Menzis verdwijnen vanaf volgend jaar 350 tot 400 banen. Deze reorganisatie is het gevolg van de invoering van de basisverzekering, die volgens de verzekeraar veel administratief werk overbodig heeft gemaakt.

Menzis wil zijn werkzaamheden concentreren in Enschede, Groningen en Wageningen. Daarnaast verhuist het hoofdkantoor, in het kader van de aangekondigde fusie met Agis en Delta Lloyd Zorg, van Zwolle naar Amersfoort. De vestiging in Zwolle gaat volgens een woordvoerder op termijn dicht.
Tevens wordt de locatie in Rotterdam – met tweehonderd medewerkers, waarvan vijftig op basis van een tijdelijk contract – gefaseerd afgebouwd. “De administratieve werkzaamheden die in Rotterdam plaatsvinden zullen waarschijnlijk nog dit jaar verplaatst worden naar andere locaties. Hierdoor blijft er op deze locatie te weinig werk over”, aldus bestuursvoorzitter Roger van Boxtel.
Gedwongen
Van Boxtel: “Menzis moet reorganiseren om straks voor haar verzekerden een stabiele en vertrouwde speler te zijn en te blijven in de veranderende zorgmarkt”. Daarbij zijn gedwongen ontslagen volgens de bestuursvoorzitter onvermijdelijk. Het bedrijf telt momenteel ruim 3.000 medewerkers (in totaal 2.693 FTE’s).

Reageer op dit artikel