nieuws

HomeFinance gaat online hypotheekklant ‘opvoeden’

Archief

HomeFinance Financieel Adviesgroep uit Den Haag introduceert op de website www.homefinance.nl persoonsgebonden hypotheekadvies. Met dit online advies wordt het consumenten makkelijker gemaakt om zich beter voor te bereiden op adviesgesprekken.

Volgens HomeFinance kan de consument zelf bijdragen aan een beter advies door zich beter voor te bereiden. Om de consument hierbij te helpen introduceert HomeFinance op de website www.homefinance.nl persoonlijke, online hypotheek adviesmodules. Met deze modules, die gebaseerd zijn op een online enquête, krijgt de consument binnen 10 tot 15 minuten gratis en anoniem een persoonlijk hypotheekadvies met toelichting.
Bijna 40% van de consumenten sluit een hypotheek af na adviesgesprekken met slechts één deskundige. Uit onderzoek van de ING Bank blijkt dat slechts 15% van de consumenten het internet gebruikt om zich op hypotheekgebied te oriënteren. Dit percentage ligt vele malen lager dan bij andere financiële diensten, zoals sparen en verzekeringen. Volgens HomeFinance wordt dit verschil vooral veroorzaakt doordat consumenten hypotheken ingewikkeld vinden.
Adviesmodules
De hypotheekadviesmodules van HomeFinance zijn erop gericht om consumenten op een heldere, overzichtelijke manier kennis en inzicht in de verschillende keuzemogelijkheden bij hypotheken te geven, stelt Home Finance. In het online advies wordt aandacht besteed aan de persoonlijke situatie met klantspecifieke informatie over de fiscaliteiten, de maximale hypotheekberekening, het afdekken van risico’s, de actuele rentestanden en de verschillende hypotheekvormen.
Het online advies is niet bedoeld om het persoonlijke adviesgesprek te vervangen. Doel is om de basiskennis van consumenten te verhogen waardoor betere adviesgesprekken ontstaan, aldus Home Finance.

Reageer op dit artikel