nieuws

Hogeschool Enschede en FRA gaan samenwerken

Archief

De Hogeschool Enschede (HSE) en de Financiële Raadgevers Associatie (FRA) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel is om samen een opleidingsmodule Persoonlijke Financiële Planning voor studenten Commerciële Economie te ontwikkelen.

De FRA wil op deze manier in contact komen met mogelijk toekomstige werknemers. Studenten die de opleidingsmodule positief afsluiten hebben een streepje voor bij een sollicitatie.
De Hogeschool wil met de samenwerking bereiken dat studenten kennismaken met een snelgroeiende branche. Na het volgen van de module moet de student inzicht hebben hoe het is om als financieel planner aan het werk te gaan.
Het theoretische gedeelte van de module bestaat uit kennis op het gebied van pensioenen, hypotheken en levensverzekeringen en wordt vooral via de Internet-pagina’s van de Hogeschool aangeboden. De FRA neemt de praktijk voor haar rekening. Deze bestaat uit een tweetal praktijkdagen waarin verschillende case-studies aan de orde komen. De module wordt twee keer per jaar gegeven.

Reageer op dit artikel