nieuws

Hogere kwartaalwinst Fortis ASR

Archief

Fortis ASR heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 21% meer winst gemaakt, vooral dankzij betere resultaten in Schade. Het Nederlandse verzekeringsbedrijf van het Fortis-concern boekte een brutopremieomzet van € 1.718 (1.702) mln, bij een nettowinst van € 117 (97) mln.

Het premieinkomen Leven groeide licht tot € 890 (864) mln. De koopsomomzet, die een jaar eerder nog met 21% daalde, steeg nu licht (2%) tot € 364 mln. De periodieke premieomzet kwam 4% hoger uit op € 526 mln, ondanks de volgens Fortis slechtere markt voor aan hypotheken gekoppelde levenproducten. Ook het bankbedrijf van Fortis had te lijden onder de intensieve prijzenslag op de hypotheekmarkt. Het technisch resultaat Leven kwam ruim de helft lager uit op € 44,8 (91,8) mln. 
In het schadebedrijf daalden de brutopremie-inkomsten marginaal tot € 828 (838) mln. De gecombineerde branches Brand, Transport en Overige varia boekten € 302 (304) mln premie; in Ziekte en ongevallen daalde het premie-inkomen eveneens met € 2 mln tot € 532 mln. Door strengere acceptatie en kostenbeheersing werd de combined ratio verbeterd van 100% tot 92%. Het technisch resultaat Schade klom op tot € 56 (21) mln. 
 

Reageer op dit artikel