nieuws

‘Hoge Raad verkleint kansen woekerpolisclaims’

Archief

Volgens de stichting Woekerpolisclaim en de Vereniging Consument & Geldzaken heeft de Hoge Raad afgelopen vrijdag een bom gelegd onder claims door houders van een beleggingspolis

“Veel mogelijke claims kunnen op korte termijn verjaren”, stellen beide organisaties, die polishouders daarom oproepen om alvast een formele klachtenbrief te sturen. De Hoge Raad oordeelde in een pensioenzaak dat de verjaringstermijn van vijf jaar gaat lopen als een werknemer bekend is met een feitelijk nadeel en niet als deze op de hoogte is van zijn juridische positie. “Vanaf 2002 is vaak sprake van waardeafname door koersdalingen. Verzekeraars zullen mogelijk stellen dat polishouders al vanaf dat moment bekend waren met het nadeel.” 

Reageer op dit artikel