nieuws

Hoekstra gaat van UAP naar Bovemij

Archief

Hans Hoekstra, bestuurslid van UAP-NieuwRotterdam, is per 1 mei benoemd tot directievoorzitter van Bovemij. Hij volgt hiermee Kees van Heest op die in Nijmegen, sinds het overlijden van Piet Janssen afgelopen augustus, als gedelegeerd commissaris optreedt.

Hoekstra (54), die zich vorige week heeft voorgesteld aan de werknemers van Bovemij, zegt de stem van zijn ‘verstandig hart’ te hebben gevolgd: “Het was echter best een moeilijke beslissing, zeker gezien de uitstekende verstandhouding met m’n collega’s bij UAP-NieuwRotterdam. Desondanks geef ik de voorkeur aan het leiden van een ‘eigen’ bedrijf, zoals bijvoorbeeld in de tijd dat ik in Eindhoven het levenbedrijf voor UAP heb opgebouwd. Gezien de ontwikkelingen van de laatste tijd bij UAP-NieuwRotterdam en de te verwachten gebeurtenissen rond UAP en AXA heb ik mede om die reden besloten de overstap te maken naar Bovemij”.
Op de kop af vijftien jaar geleden stapte Hans Hoekstra over van RVS naar het toenmalige Providentia, vlak voor de overname door UAP. De huidige functie van Hoekstra zal na diens vertrek niet vervuld worden, aangezien zijn taken – hij is verantwoordelijk voor PR en Marketing – verdeeld worden over de resterende directieleden.
Kees van Heest (59), die zelf eind juni na de algemene aandeelhoudersvergadering met pensioen zal gaan, zegt Hoekstra in december tijdens een persoonlijk gesprek gevraagd te hebben om over te stappen naar Bovemij. “Hij wilde weg bij UAP-NieuwRotterdam, gezien de ingewikkelde situatie daar sinds de fusie tussen NieuwRotterdam en UAP”.
Hans Hoekstra: “Ik geef de voorkeur aan het leiden van een ‘eigen’ bedrijf”.

Reageer op dit artikel