nieuws

Hoekstra (Bovemij) jokt volgens SER

Archief

In tegenstelling tot wat Bovemij-topman Hans Hoekstra beweert, is de SER in voorkomende gevallen wél bereid om nieuwe distributiemethoden vooraf te toetsen aan de Wabb.

De Sociaal Economische Raad bestrijdt daarom de bewering van Hoekstra in het vorige nummer van AM (pag. 13) als zou de SER de plannen met Rijgarant niet van te voren hebben willen beoordelen. Hierdoor bleek na de start van deze commanditaire vennootschap, met Bovag-leden als stille vennoten, dat er ten onrechte bemiddeld werd in autoverzekeringen zonder SER-inschrijving.
“Indien Bovemij ons tijdig op de hoogte had gesteld, hadden wij ze tijdig op de noodzaak van een aparte inschrijving kunnen wijzen”, aldus een SER-woordvoerder. “Desnoods hadden we ze een alternatieve rechtsvorm voorgesteld”.
Bovemij heeft voor Rijgarant nog altijd geen verzoek tot inschrijving in het SER-register ingediend.

Reageer op dit artikel