nieuws

Hielkema: Fortis is ‘in’ voor acquisities

Archief

“Fortis is in het verzekeringsbedrijf ‘in’ voor acquisities, ter aanvulling op de autonome omzetgroei die we willen realiseren”, aldus Henjo Hielkema, voorzitter van de raad van bestuur van Fortis Nederland.

Hielkema licht in het jongste nummer van Amev Info de groeistrategie van Fortis toe. Volgens de topman van de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar betekent de aankoop van bank MeesPierson niet dat Fortis zich alleen maar richt op groei in de bank- en beleggingstakken.
Hielkema stelt dat het verzekeringsbedrijf van Fortis nogal intensief met zichzelf bezig is geweest. “De omschakeling van de organisatie naar een marktgerichte business-unitstructuur heeft het afgelopen jaar veel inspanning gevraagd. Dat heeft intern tot merkbare verbeteringen en kostenverlaging geleid.”
“Naar buiten toe hebben we daarentegen nog niet bereikt wat we willen. Dat moet anders worden. We hebben geleerd van de ervaringen, de oorzaken van het niet soepel verlopen van bepaalde processen zijn geanalyseerd en we hebben goed geluisterd naar het intermediair. Waar nodig worden eerder genomen besluiten bijgesteld.”
De overname van MeesPierson heeft volgens Hielkema voor het intermediair nauwelijks gevolgen. “Wellicht dat het productaanbod van MeesPierson in de toekomst mogelijkheden biedt voor assurantietussenpersonen. Zo hebben Fortis en MeesPierson samen meer dan dertig beleggingsfondsen”, zegt de Fortis-topman, onder meer met een knipoog naar de beleggingsverzekeringen.
Hielkema: “We hebben naar buiten toe nog niet bereikt wat we willen.”

Reageer op dit artikel