nieuws

Het regent weer klachten over ‘Amerika’

Archief

Het regent weer klachten over de Verenigde Verzekerings Maatschappij van Amerika. De land- en tuinbouworganisatie WLTO heeft de leden voor deze verzekeraar gewaarschuwd.

Na de middenstanders hebben de verkopers van de Verenigde Verzekeringsmaatschappij van Amerika nu ook het oog laten vallen op agrariërs. De WLTO is daar niet blij mee. In het Noord-Hollands Dagblad typeert WLTO-woordvoerder Arjan van Gaalen het ‘Amerika’-product als “een kat in de zak, een waardeloze verzekering die met agressieve verkoopmethoden aan de man wordt gebracht”. Het verhaal van Van Gaalen bevestigt de vele – vroegere en recente – verhalen van middenstanders. “Boomkwekers in Hazerswoude werden geconfronteerd met een vertegenwoordiger die als verkoopargument polissen van de buren liet zien. Zoiets schendt natuurlijke iedere privacy-wetgeving.”
Het verkopersgilde is ook zeer actief in Drente. Een verkoopster liep daar recht in de armen van Engbert Tienkamp, een gepensioneerde RVS-inspecteur, die op bezoek was in de bakkerij van zijn dochter. Hij kreeg pas na veel soebatten van haar de polisvoorwaarden. Ook Tienkamp meldt dat de verkoopster kennelijk de bedoeling had om snel te sluiten, weg te wezen en niet meer terug te komen. Het ergste vond hij nog de voorlichting “Ik vroeg hoe het stond met die mooie beloften op het polisblad. De verkoopster zei: ‘Je hoeft maar te bellen en je krijgt een uitkering. Eventueel is een verklaring van de huisarts genoeg’. Toen ik vroeg of dat niet link is, zei ze: ‘Nee hoor, als zelfstandigen zeggen dat ze ziek zijn, dan zijn ze dat ook.’ Tienkamps dochter heeft dus geen polis gesloten.
Het heeft weinig zin om de directie van ‘Amerika’ te wijzen op de verkoopmethoden. In het verleden deed de directie dit soort klachten altijd af als een rotte appel in de (verkoop)mand die zou worden verwijderd.

Reageer op dit artikel