nieuws

Het kan écht: fluiten naar je centen

Archief

Het kan écht: fluiten naar je centen

Er is een nieuwe doelgroep voor sponsoring: voetbalscheidsrechters. Kranten en televisie besteedden vorige week aandacht aan de Limburgse primeur op dit gebied. De eerste financieel gesteunde scheidsrechter heet Rob van ’t Klooster en de sponsor is het Roermondse assurantiekantoor Allfass. Hoe is een en ander totstandgekomen? Medewerker John Scott van Allfass: “Het ligt vrij eenvoudig. Ons kantoor sponsort een zaalvoetbalteam en ik ben zelf coach van het eerste team. Van ’t Klooster is een vriend en oud-huisgenoot”. Omdat de kostenvergoeding van de KNVB niet toereikend zou zijn, wierp genoemde fluitist onder anderen bij Scott de vraag op of hij eventueel gesponsord zou kunnen worden. Pas enkele weken geleden was de kogel door de kerk en afgelopen vrijdag zou het van Allfass-logo’s voorziene trainingspak en de andere ‘gemerkte’ attributen van de bedrukker komen. “En dan komt TV 8 (Omroep Limburg) weer opnamen maken”, aldus Scott, die toch wel verrast is over de landelijke publiciteit rond de gesponsorde scheids.
Angenent blijft aandachts-trekker
Via assurantiekantoor Holag in Haarlem vernam Delta Lloyd dat Elfstedentocht-winnaar Henk Angenent een verzekering nodig had voor zijn nieuwe tractor. Al snel werd het idee geboren hem een all-riskspolis aan te bieden. Er zit ook nog een verzekeringstechnische grap aan vast. De polis is namelijk geldig tot de eerstvolgende Efstedentocht. Op de foto v.l.n.r. Henk Angenent, A.J. van Galen (adviseur bij Holag), T. Jalink (verkoopdirecteur Delta Lloyd Landbouw) en J. Merkens (inspecteur agrarische verzekeringen).
ISO-prolongatie Kuik Assurantiën
In maart 1994 was Kuik Assurantiën in Beilen het eerste assurantiekantoor in ons land dat een ISO-certificaat kreeg uitgereikt. “Nadat dit certificaat was behaald, werd daarna elk jaar door Lloyd’s Register Quality Assurance Ltd gecontroleerd of wij wel werken zoals in ons eigen kwaliteitssysteem staat omschreven. De uitslag van die controle was steeds positief”, aldus J.H. Kuik. Na drie jaar is het certificaat niet meer geldig en dan moet dus opnieuw beoordeeld worden of men ervoor in aanmerking komt. NVA-lid Kuik heeft daarom kortgeleden een hele dag iemand van Lloyd’s over de vloer gehad. Het was een spannende dag voor de medewerkers van het kantoor. Alles werd gecontroleerd door middel van steekproeven, maar er werd geen enkele onvolkomenheid ontdekt. “Men hoort wel eens dat zo’n certificaat weinig voorstelt en alleen maar een grote papierwinkel veroorzaakt”, aldus Kuik die voor de tegenaanval kiest. “Alleen mensen die werken zonder een goed kwaliteitssysteem, maken die opmerking. Van een grote papierwinkel is bij ons geen sprake. Het is juist allemaal vrij simpel en eenvoudig geregeld.”
Klikken…
NBvA-lid Tom Hausel uit Amstelveen let goed op de trendsetters, zo vertelt hij in het jongste nummer van het bondsblad De Stem. “Daarom heb ik ook ‘Clicking’ van Faith Popcorn gelezen, het boek over toekomstige trends waar Willem Bol het over had op de nieuwjaarsbijeenkomst. Zelf hecht ik veel waarde aan clicking, niet alleen in de betekenis van trendwatchen, maar ook op menselijk niveau. Het moet ook klikken met de mensen in je bedrijf en – heel belangrijk – met je klanten.”
Even moed indrinken?
Het moet toch niet nóg gekker worden: De Friese Assurantie Club houdt op maandag 7 april de jaarlijkse ledenvergadering om 18.30 uur in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. Daar is niets mis mee. Maar het wordt toch wel een twijfelachtige aangelegenheid als je weet dat de club die dag eerst een excursie gaat maken naar de Heineken Bierbrouwerij in Amsterdam.
Havenstad telt af
Assurantiebedrijf Havenstad laat sinds kort klanten en voorbijgangers letterlijk nadenken over de toekomst. Aan de gevel van het Rotterdamse assurantiekantoor aan de Schiedamsedijk hangt een groot bord met de tekst ‘Tel samen met ons af naar het nieuwe Millennium. Nog … dagen!’. Begin volgende maand zal de teller de grens van ‘Nog 1.000 dagen’ passeren. Norbert Kramer, de 30-jarige eigenaar van het kantoor, heeft met het aanhangbord een duidelijk doel voor ogen. “Met een verzekering bij Havenstad kunnen mensen nog deze eeuw de basis leggen voor een veilige en welvarende toekomst.”
Zaalvoetbal in Eindhoven
Op zaterdag 26 april wordt in de Eindhovense sporthal Tivoli het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van IAK gehouden. Deelnemende teams zijn afkomstig van UAP, Interpolis, Europeesche, Philips Pensioenfonds, Dela, Slaats Assurantiën, gemeente Eindhoven en de PSL Adviesgroep.

Reageer op dit artikel