nieuws

Herverzekeraars voorzichtiger

Archief

Herverzekeraars worden voorzichtiger in hun acceptatiebeleid

Minder dan voorheen worden extreme risicos geaccepteerd, zo meldt Swiss Re. De maatschappij constateert een nieuw probleem waarover zij zich kopzorgen maakt: de trouw van directe verzekeraars aan hun herverzekeraar(s) neemt zienderogen af. Schadeverzekeraars kunnen meer dan voorheen kiezen uit een groter aantal herverzekeraars, waardoor de beschikbare dekkingscapaciteit voor langdurige en extreme risicos verder uitgehold wordt. Vooral na grote schadegebeurtenissen, zoals de orkaan Katrina, maken nieuwe herverzekeraars hun entree op de markt, in het bijzonder in belastingparadijzen als de Bermuda-eilanden. Zij kunnen dankzij de hoge rendementen die in het verschiet liggen, en de solide vermogenspositie, contracten sluiten tegen premies die de gevestigde herverzekeraars niet kunnen aanbieden. Met als gevolg dat zij er niet meer automatisch op kunnen rekenen dat de (toren)hoge schadeuitkeringen kunnen worden terugverdiend.

Reageer op dit artikel