nieuws

Herverzekeraars: schadelast door vloedgolf beperkt

Archief

Herverzekeraars Munich Re en Swiss Re verwachten dat de schadelast door claims als gevolg van de vloedgolf in het gebied rond de Indische Oceaan relatief beperkt zal blijven

Beide maatschappijen denken voor minder dan € 100 mln aan verzekerde schade te moeten uitkeren. “De verzekeringsgraad en de concentratie van waarde in de getroffen gebieden is relatief laag”, verklaart ’s werelds grootste herverzekeraar Munich Re. Vooral door de tropische orkanen in het Caraïbisch gebied heeft 2004 voor verzekeraars de grootste natuurramp-schade ooit opgeleverd, zo heeft Munich Re berekend. In totaal zorgden natuurrampen voor ruim € 29 mld aan verzekerde schade, waarvan zo’n € 21 mld voor rekening kwam van de orkanen Charley, Frances, Ivan en Jeanne in augustus en september.  De totale schade door natuurrampen bedroeg dit jaar – nog vóór de vloedgolf in Azië – ruim € 95 mld.

Reageer op dit artikel