nieuws

Herstructurering Univé Stad en Land neemt vaste vorm aan

Archief

De Coöperatie Univé Stad en Land heeft een splitsing aangebracht in haar verzekerings- en bemiddelingsactiviteiten. De verzekeringsactiviteiten zullen voortaan worden uitgevoerd door de nieuw opgerichte maatschappij Het Platteland Brandverzekeraar NV in Apeldoorn.

De bemiddelings- en volmachtactiviteiten behoren bij de besloten vennootschap Univé Stad en Land. Daaronder vallen ook de negen Univé-winkels en twee financieel advieswinkels van Stad en Land.
Het belangrijkste motief voor het splitsen van de activiteiten van Univé Stad en Land ligt volgens coöperatiebestuurder Jan Kamp in de groei van de organisatie. “De afgelopen vier jaar zijn er netto zo’n 50.000 polissen toegevoegd aan het bestand en is de organisatie uitgegroeid tot 160 medewerkers. Door de sterke groei kwam ook de vraag naar voren hoe lang alle activiteiten onder één dak konden blijven, of dat het beter was om deze te splitsen. Uiteindelijk is gekozen voor de splitsing tussen de brandverzekeraar en de bemiddelings- en volmachtactiviteiten.”
Kamp hoopt het nieuwe volmachtbedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar volledig operationeel te hebben.
Traject
Alle rechten en verplichtingen uit de 41.000 brandpolissen van de onderlinge waarborgmaatschappij Univé Het Platteland zijn inmiddels overgedragen aan Het Platteland Brandverzekeraar. Het premievolume van de portefeuille bedraagt _ 12 mln. In totaal heeft Univé Stad en Land nu circa 85.000 relaties in de boeken staan.
Jan Kamp blijft bestuurder van de Coöperatie Univé Stad en Land. Het bestuur van het Platteland Brandverzekeraar deelt Kamp met Ruud van der Wal en Ronald Booijink. “Wij willen met deze herstructurering ook de transparantie van de onderneming bevorderen”, zegt Booijink. “Maar dat niet alleen. De nieuwe organisatiestructuur vormt ook een goede kapstok op basis waarvan we de komende jaren onze activiteiten willen uitbreiden.” Booijink spreekt van een bovengemiddelde groei in schade en zorg en een flinke groei in de adviesproductie.
Hoofdkantoor
Het hoofdkantoor van de coöperatie heeft in 2006 tijdelijk haar intrek genomen aan het Schumanpark in Apeldoorn. Daarmee loopt zij vooruit op de bouw van een nieuw hoofdkantoor in het centrum van de stad, dat in het eerste kwartaal 2009 betrokken wordt.

Reageer op dit artikel