nieuws

HerstelVerzekerd van start

Archief

Krap een jaar na de eerste aankondiging is bij Aegon, Fortis ASR en Nationale-Nederlanden HerstelVerzekerd van start gegaan: een elektronisch ‘knooppunt’ waarmee de schadeafwikkeling in natura van inboedel en opstal geautomatiseerd en gedigitaliseerd wordt.

HerstelVerzekerd, dat is ontwikkeld in samenwerking met ADP Business Services, standaardiseert de methode van schademelding en opdrachtverstrekking aan de vijftien deelnemende herstelbedrijven. Het is mogelijk om met het systeem digitaal opdrachten aan het herstelbedrijf te versturen, nota’s te ontvangen en (status)berichten door te geven. Ook is het mogelijk de voortgang van de herstelwerkzaamheden te volgen.
Alle partijen kunnen direct met elkaar communiceren, maar iedere verzekeraar houdt zelf de touwtjes in handen als het gaat om de wijze waarop de claim wordt afgewikkeld en met welke herstellers wordt gewerkt.
ADP faciliteert het communicatieplatform waarop zowel via een koppeling met de backoffice als via een webapplicatie toegang verkregen wordt.
Hoewel in eerste instantie is gestart met Aegon, Fortis ASR en NN, gaat HerstelVerzekerd ervan uit dat in de nabije toekomst nog meer partijen zich gaan aansluiten.
petjes uit tijdens de ‘kick-off’ bij Fortis ASR.

Reageer op dit artikel